Business Finlandin rahoitukset innovaatioille ja kansainvälistymiselle

Business Finlandin rahoitukset innovaatioille ja kansainvälistymiselle

Virpi Mikkonen, Account Lead, Energy, Infrastructure and Process, Business Finland

Business Finland tarjoaa rahoitusta yritysten innovaatioille ja kansainvälistymiselle. Se on yhdistelmä entisestä Tekesistä ja FinProsta, keskittyen yritysten kasvuun, kestävään kehitykseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen. Business Finland tukee erityisesti hankkeita, jotka tuovat uutuusarvoa toimialalle ja sisältävät riskiä.

Rahoitusvaihtoehdot vaihtelevat yrityksen kehitysvaiheen mukaan: innovaatioseteleistä ja Tempo-hankkeista alkaville yrityksille tuotekehitys- ja kansainvälistymisrahoitukseen kypsemmille yrityksille. Rahoituksen saamiseksi yritysten tulee ottaa yhteyttä Business Finlandiin ja suunnitella projekti, joka vastaa heidän kriteereitään. Rahoitus on peräisin työ- ja elinkeinoministeriön budjetista, ja sen tarkoituksena on saada sijoitetut varat takaisin yhteiskunnalle verotuloina.

Business Finlandin Virpi Mikkonen korostaa, että heidän tavoitteenaan on tukea yrityksiä, jotka voivat luoda hyvinvointia ja vaurautta Suomeen. Yritykset voivat hakea rahoitusta Business Finlandin verkkosivujen kautta, ja prosessin kesto riippuu hankkeen laajuudesta ja yrityksen valmiudesta.